Wat zoek je precies?

Wat is een WOK-status?

Een WOK-status staat voor Wacht op Keuren. De RDW, politie of schade-expert kan een auto deze status geven wanneer de auto schade heeft opgelopen waardoor het niet veilig is om met de auto de weg op te gaan. Wanneer je de auto een WOK-status heeft gekregen mag er niet met de auto op de openbare weg worden gereden.

WOK 1 en WOK 2


Een auto kan een WOK 1 of een WOK 2 status krijgen. WOK 1 houdt in dat de auto hele ernstige schade heeft opgelopen, bijvoorbeeld een dak dat er helemaal af ligt. Een WOK 2 status is voor minder ernstige schade. Maar waardoor het alsnog niet veilig is om de weg op te gaan, bijvoorbeeld een scheur in een voorruit of een koplamp die eruit ligt.

Hoe kom je van een WOK-status af?


De auto moet eerst gerepareerd worden en vervolgens opnieuw gekeurd worden door de RDW, voordat de auto weer de weg op mag. Alleen de RDW kan een WOK-status opheffen. Daarnaast blijft de WOK status wel altijd geregistreerd staan in het kentekenregister, ook als deze niet meer van kracht is.

Hoe weet je of een auto een WOK-status heeft gehad?


Als je een tweedehands auto op het oog hebt, is het fijn om te weten of de auto geen (ernstige) schade heeft gehad in het verleden. Dit kan namelijk de waarde van de auto beïnvloeden. In het premium Autorapport kan je zien of en wanneer een auto een WOK-status heeft gehad. Dit zegt nog niks over soort schade en hoe ernstig de schade is geweest. Wel is dit reden om dit verder te onderzoeken bij de RDW, zodat je zeker weet dat je geen miskoop begaat.

[embed]https://youtu.be/0n2tKAxU0N4[/embed]