Heeft jouw (droom)auto een logische reeks tellerstanden geregistreerd staan?

Kilometerstand checken? Doe de kilometerstand check om te kijken of er gesjoemeld is

Kilometerstand check

Doe een kilometerstand check voor € 1,00 en check of er gesjoemeld is met de tellerstand. De kilometerstand check kan de volgende waarden geven op kenteken niveau: logisch, onlogisch of geen oordeel. Lopen de tellerstanden op, dan wordt gesproken van een logische tellerstand. Is de tellerstand onlogisch, dan zijn de kilometerstanden door de tijd heen geen logisch oplopende reeks en is er mogelijk mee gesjoemeld. Geen oordeel wordt vaak gegeven bij geïmporteerde auto’s omdat in het buitenland vrijwel geen tellerstanden worden bijgehouden. In dat geval blijft het onzeker of de tellerstand gemanipuleerd is.

Auto kopen? Doe de kilometerstand check!

Ben je van plan een auto te kopen of verkopen? Doe dan altijd een kilometerstand check. Een auto die veel kilometers heeft gereden is goedkoper dan een auto met weinig kilometers. Het terugdraaien van de tellerstand is dus goede business voor handelaren omdat het de waarde van de auto opschroeft. Maar een auto kopen met een teruggedraaide tellerstand is heel onvoordelig. Je betaalt dan niet alleen te veel voor de auto maar je hebt ook een vergrote kans op hoge onderhoud en reparatie kosten. Doe daarom altijd een kilometerstand check wanneer je een tweedehands auto koopt, zodat je zeker weet dat de tellerstand niet is teruggedraaid.

Bij aankoop van geïmporteerde voertuigen kan de kilometerstand helaas niet op deze manier gecheckt worden. Omdat in geen enkel ander land, behalve België, de tellerstanden geregistreerd worden.

Kilometerstand checken?

Vul hier boven een kenteken in. Je komt vervolgens in een betaalscherm waar je gevraagd wordt €1,- te betalen. Daarna krijg je te zien of de tellerstand die je hebt ingevoerd logisch of onlogisch is. We worden door de overheid verplicht een kleine vergoeding te vragen voor deze controle.