Wat zoek je precies?

Milieusticker Duitsland

De milieusticker is verplicht in bepaalde gebieden in Duitsland.

Binnenkort met de auto naar Duitsland? Bestel nu de milieusticker voor € 12,50.
Voor 17:00 besteld? Dan wordt de sticker dezelfde dag nog verzonden.

Vul hieronder het kenteken in waarvoor u de sticker wilt bestellen. Bij de volgende stap vul je jouw adresgegevens in.

Er zijn al meer dan 100.000 milieustickers verkocht.

Vignet Zwitserland

Het vignet is verplicht in Zwitserland.

Binnenkort met de auto naar Zwitserland? Bestel nu de milieusticker voor € 49.95.
Voor 17:00 besteld? Dan wordt de sticker dezelfde dag nog verzonden.

In Zwitserland is het autobahnvignet sinds 1985 verplicht voor alle voertuigen tot 3500 kg. Dit geldt ook voor aanhangwagens, zoals caravans. Hiervoor moet je een extra vignet kopen. Plakt er géén tolvignet aan de binnenkant van je voorruit? Dan riskeer je een boete van € 200.

Voorkom deze boete en vraag snel en veilig een vignet Zwitserland aan. Via onze aanvraagservice schaf je tot 30 november 2022 gemakkelijk een erkend vignet Zwitserland aan. Deze is geldig tot en met 31 januari 2023.

Met een vignet kun je 14 maanden onbeperkt rondrijden in Zwitserland. Deze geldigheid loopt van 1 december tot en met 31 januari van het volgende jaar. Bestel je in mei een vignet, dan is deze tot en met 31 januari van het volgende jaar geldig. Heeft u eerder een tolvignet gekocht? Dan is het belangrijk om het verlopen vignet te verwijderen. Vanaf 2023 schaft u een elektronisch vignet aan.

Duitsland

In de meeste Duitse steden, zoals Berlijn of Düsseldorf, bevinden zich zogenaamde “Umweltzones”. Deze milieuzones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. Je mag zo’n gebied alleen inrijden wanneer je auto een milieusticker hebt. Op de website van de Duitse Umweltbundesambt vind je een actueel overzicht van alle steden met een Umweltzone. Bekijk de meest actuele informatie Umweltzones in Duitse steden. Als je enkel gebruik maakt van de Duitse snelwegen, heb je géén milieusticker nodig.

Waarom heb ik een milieusticker / umweltsticker nodig?

Steden kunnen gebieden met een bijzonder hoge fijnstofconcentratie afsluiten voor voertuigen met een hoge uitstoot van deeltjes. Deze milieuzones worden met een speciaal verkeersbord aangeduid. De instelling van milieuzones gebeurt op basis van een EU-richtlijn waarin is bepaald dat op niet meer dan 35 kalenderdagen een grenswaarde voor zwevende deeltjes (50 microgram per kubieke meter lucht) mag worden overschreden. Duitsland heeft deze richtlijn in de nationale wetgeving omgezet met de zogenaamde “Kennzeichnungsverordnung”.

Voorkom een boete!

In totaal zijn er meer dan 50 Duitse steden die sinds 2008 een milieuzone hebben ingesteld. Rij je zonder een geldige milieusticker (umweltplakette) voor Duitsland deze gebieden in dan riskeer je een hoge boete. Deze boete is eenvoudig te voorkomen door een groene sticker voor de auto te kopen. De Milieusticker wordt afgegeven op kenteken en is onbeperkt geldig in combinatie met je kenteken. De gegevens op de milieusticker moeten overeenkomen met de gegevens op het kentekenbewijs.

Kosten Milieusticker Duitsland

De milieusticker is makkelijk en snel online te bestellen voor slechts €12,50 inclusief verzendkosten! En op werkdagen voor 17.00* uur besteld, dan leveren wij de sticker nog dezelfde dag aan bij PostNL!

Wij leveren alleen groene milieustickers voor Nederlandse kentekens. Dit is voor de meeste Nederlandse auto’s voldoende.

* De verwachte levertijd voor de milieusticker is 1 werkdag.