Milieustickers & vignetten

Ga je binnenkort met de auto op reis? Finnik biedt diverse milieustickers en vignetten.

Kies hieronder de milieusticker of vignette waarnaar je op zoek bent. Als je voor 17:00 besteld, wordt deze dezelfde dag nog aangemeld bij PostNL.

Milieusticker Duitsland

Milieusticker Duitsland

De milieusticker is verplicht in bepaalde gebieden in Duitsland.

€12,50

Milieusticker Duitsland

Binnenkort met de auto naar Duitsland? Bestel nu de milieusticker voor € 12,50.
Voor 17:00 besteld? Dan wordt de sticker dezelfde dag nog op de post gedaan.

Er zijn al meer dan 100.000 milieustickers verkocht!

Vul hieronder het kenteken in waarvoor je de sticker wilt bestellen. Bij de volgende stap vul je jouw adresgegevens in.

Waar is de sticker nodig?

In de meeste Duitse steden, zoals Berlijn of Düsseldorf, bevinden zich zogenaamde “Umweltzones”. Deze milieuzones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. Je mag zo’n gebied alleen inrijden wanneer je auto een milieusticker hebt. Op de website van de Duitse Umweltbundesambt vind je een actueel overzicht van alle steden met een Umweltzone. Bekijk de meest actuele informatie Umweltzones in Duitse steden. Als je enkel gebruik maakt van de Duitse snelwegen, heb je géén milieusticker nodig.

Waarom heb ik een milieusticker / umweltsticker nodig?

Steden kunnen gebieden met een bijzonder hoge fijnstofconcentratie afsluiten voor voertuigen met een hoge uitstoot van deeltjes. Deze milieuzones worden met een speciaal verkeersbord aangeduid. De instelling van milieuzones gebeurt op basis van een EU-richtlijn waarin is bepaald dat op niet meer dan 35 kalenderdagen een grenswaarde voor zwevende deeltjes (50 microgram per kubieke meter lucht) mag worden overschreden. Duitsland heeft deze richtlijn in de nationale wetgeving omgezet met de zogenaamde “Kennzeichnungsverordnung”.

Voorkom een boete!

In totaal zijn er meer dan 50 Duitse steden die sinds 2008 een milieuzone hebben ingesteld. Rij je zonder een geldige milieusticker (umweltplakette) voor Duitsland deze gebieden in dan riskeer je een hoge boete. Deze boete is eenvoudig te voorkomen door een groene sticker voor de auto te kopen. De Milieusticker wordt afgegeven op kenteken en is onbeperkt geldig in combinatie met je kenteken. De gegevens op de milieusticker moeten overeenkomen met de gegevens op het kentekenbewijs.

Wij leveren alleen groene milieustickers voor Nederlandse kentekens. Dit is voor de meeste Nederlandse auto’s voldoende.

Milieusticker Frankrijk

Milieusticker Frankrijk

Sinds 1 juli 2016 is in het in veel Franse steden verplicht om een ‘Vignette Crit’Air’ voor jouw voertuig te hebben.

€19,95

Milieusticker Frankrijk

Binnenkort met de auto naar Frankrijk? Bestel nu de milieusticker voor: €19,95! Ontvang je tijdelijke milieusticker digitaal binnen 2-3 werkdagen!

Er zijn al meer dan 100.000 milieustickers verkocht!

Vul hieronder het kenteken in waarvoor je de sticker wilt bestellen. Bij de volgende stap vul je jouw adresgegevens in.

Waarom heb ik een milieusticker Frankrijk nodig?

Sinds 1 juli 2016 is in het in veel Franse steden verplicht om een ‘Vignette Crit’Air’ voor jouw voertuig te hebben. Met de invoer van deze Franse milieusticker wil de Franse overheid oude en meestal vervuilende auto’s en andere voertuigen uit de Franse steden weren. Het gaat dan om oudere voertuigen die veel fijnstof en andere schadelijke stoffen uitstoten. Heb je géén milieusticker, dan riskeer je een boete van minimaal €68!

Aanvraagservice

Met onze aanvraagservice bestel je de Franse milieusticker eenvoudig, gewoon in het Nederlands en zonder verplichte creditcardbetaling. Wij dienen de aanvraag in bij de Franse overheid en je hebt binnen circa 4 weken de milieusticker in huis. In drukkere periodes kan de levertijd tot wel zes weken duren. Wij hebben helaas géén invloed op de daadwerkelijke levertijd vanuit Frankrijk.

Hoe werkt het?

Na jouw aanvraag ontvangen wij van het Ministère de la Transition Ecologique et Solidaire een elektronische factuur van onze aanvraag. Vrijwel direct na binnenkomst sturen wij dit document naar je door. Controleer ook de spam-map van je mailbox. Deze mail is tevens het bewijs dat de milieusticker daadwerkelijk verstrekt wordt.

Verschillende kleuren stickers

De Franse milieusticker is rond en bestaat in zes verschillende kleuren. Per kenteken wordt slechts één kleur raamsticker verstrekt en is geldig in alle milieuzones. Welke kleur sticker je krijgt toegewezen wordt bepaald door het type voertuig (camper, auto, motor, bromfiets e.d.), de mate van CO2-uitstoot (Euronorm) en de leeftijd van het voertuig. Een motor stoot minder schadelijke fijnstof uit dan een vrachtwagen. Ook de leeftijd van het voertuig speelt soms een rol.

Let op: Er zijn twee verschillende types zone: een permanente Zone à circulation restreinte (ZCR), zoals in de binnenstad van Parijs, en een tijdelijke Zone de protection de l’air (ZPA). Die kan worden ingesteld in het geval van langdurige of extreme luchtvervuiling. Voor een tijdelijke milieuzone heb je alleen een geldige sticker nodig als er sprake is van (langdurige) extreme luchtvervuiling. Wil je weten of er een tijdelijk milieuzone is ingesteld of ophanden is, kijk dan op de website van Atmo-France.

Waar plak je de milieusticker?

Rechts onderaan aan de binnenkant van uw voorruit, gezien vanuit de positie van de bestuurder. Zijn er op deze plek ook andere stickers bevestigd, dan kun je de milieusticker erboven plakken.

Franse milieusticker bestellen

De Vignette Crit’Air is eenvoudig aan te vragen voor slechts €19,95. Dit is inclusief verzendkosten, onze aanvraagservice en de Franse milieusticker ter waarde van €4,21. Afrekenen kan door betaling via Mollie. Houd tijdens het bestellen je kentekenbewijs bij de hand.

Spoed aanvraag

De levertijd van de fysieke Franse Milieusticker is ongeveer 4 weken. Heeft u de Franse Milieusticker eerder nodig, dan kunt u de digitale coupon gebruiken die onder de factuur staat. Deze ontvangt u binnen 2-3 werkdagen. Op deze coupon is ook het kenteken van het voertuig vermeld.

Vignet Zwitserland

Vignet Zwitserland

Het vignet is verplicht in Zwitserland.

€49,95

Vignette Zwitserland

Binnenkort met de auto naar Zwitserland? Bestel nu de milieusticker voor € 49.95.
Voor 17:00 besteld? Dan wordt de sticker dezelfde dag nog op de post gedaan.

Waarom heb ik een vignet Zwitserland nodig?

Reist u binnenkort met de auto of motor naar Zwitserland? Dan heeft u een vignet nodig. Een autobahnvignet is sinds 1985 in Zwitserland verplicht voor alle voertuigen tot 3500 kg. Dit geldt ook voor aanhangwagens, zoals caravans. Gaat u met de caravan op pad? Dan moet u hiervoor een extra vignet kopen. Plakt er géén tolvignet aan de binnenkant van uw voorruit? Dan riskeer je een boete van €200.

Voorkom deze boete en vraag snel en veilig een vignet Zwitserland aan.

Hoe lang is het vignet geldig?

Met een vignet kun je 14 maanden onbeperkt rondrijden in Zwitserland. Deze geldigheid loopt van 1 december tot en met 31 januari van het volgende jaar. Bestel je in mei een vignet, dan is deze tot en met 31 januari van het volgende jaar geldig. Heb je eerder een tolvignet gekocht? Dan is het belangrijk om het verlopen vignet te verwijderen. Vanaf 2023 schaf je een elektronisch vignet aan.

Het vignet Zwitserland 2024 is geldig van 1 december 2023 t/m 31 januari 2025 en verkrijgbaar tot 30 november 2024. Vanaf 1 december 2024 schaft u het vignet Zwitserland 2025 aan, die dan geldig is tot 31 januari 2026.

Waar plak ik het vignet Zwitserland?

Het vignet moet goed zichtbaar zijn. Daarom gelden er speciale plakregels voor. Lees ze hieronder:

  • Verwijder allereerst alle voorgaande verlopen vignetten.
  • Aan de binnenkant van het vignet vindt je een plakstrip. Let op: het gebruik van plakband is niet toegestaan. Bekijk uw voorruit en plak het vignet aan de binnenkant van de voorruit, linksboven of linksonder. Je mag de sticker ook in het midden aan de binnenzijde van de voorruit plakken.
  • Heb je een motor? Bevestig het vignet dan op de kuip, tank of het windscherm.
  • Heb je een aanhanger met alleen een zijruit? Bevestig de sticker dan aan de linkerkant van de binnenzijde van de ruit.
  • Bevestig de sticker bij een aanhanger zonder ruiten op een plaats aan de linkerzijde waar deze niet goed zichtbaar is om diefstal te voorkomen.
  • Vignetten die beschadigd zijn, worden ongeldig verklaard.
Vignet Oostenrijk

Vignet Oostenrijk

Het vignet is verplicht op de Oostenrijkse Autobahn voor motorvoertuigen tot 3.500 kg.

v.a. €11,75

Oostenrijk

Binnenkort met de auto of motor naar Oostenrijk? Bestel nu de vignet voor:

Auto: €14,75 (10 dagen) / €33,95 (2 maanden) of €99,95 (1 jaar)

Motor: €11,75 (10 dagen) / €22,95 (2 maanden) of €44,95 (1 jaar)

Er zijn al meer dan 100.000 milieustickers verkocht!

Vul hieronder het kenteken in waarvoor je de sticker wilt bestellen. Bij de volgende stap vul je jouw adresgegevens in.

Digitaal Oostenrijk Vignet – Geen Sticker Nodig

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar het prachtige Oostenrijk en reis je met de auto? Houd er dan rekening mee dat een vignet verplicht is op de Oostenrijkse Autobahn voor motorvoertuigen tot 3.500 kg. Gelukkig is het nu mogelijk om digitaal een tolvignet aan te schaffen in plaats van de traditionele sticker die op de voorruit wordt geplakt. Het digitale vignet is verkrijgbaar voor verschillende geldigheidsperiodes.

Geldigheidsperiodes

Er zijn verschillende soorten vignetten beschikbaar in Oostenrijk:

Een vignet voor 10 dagen, 2 maanden en 1 kalenderjaar. Een jaarvignet is geldig van 1 januari tot en met 31 januari van het volgende jaar. De geldigheid van de andere vignetten gaat in op een door jou gekozen datum.

Waarom kiezen voor het digitale Oostenrijkse vignet bij Finnik?

Geen vignet meer op de voorruit plakken.

Geen verzendkosten en geen wachttijd op de post.

Geen vignet meer kopen aan de grens, vermijd lange wachttijden en kun je de grens oversteken via de snellere rijstrook.

Ga goed voorbereid op weg. Bestel vandaag en activeer direct!

Heb je het vignet eerder nodig of wil je hulp bij het aanvragen? Als je op werkdagen vóór 17:00 uur het digitale Oostenrijk vignet bestelt bij Finnik, kunnen wij ervoor zorgen dat het binnen 24 uur geldig is. Als je een andere ingangsdatum wilt, kun je dit aangeven bij het plaatsen van je bestelling.\nDe boetes voor rijden zonder vignet in Oostenrijk zijn hoog, ongeveer €120,-

Herroepingsrecht Je kunt het tolvignet rechtstreeks kopen via de webshop van de Oostenrijkse aanbieder ASFINAG. Het vignet wordt echter pas 18 dagen na de aanvraag geldig, vanwege een consumentenbeschermingsperiode van 18 dagen.

Bij het bestellen van een digitaal vignet voor Oostenrijk vervalt het herroepingsrecht. Normaal gesproken moet je het vignet 18 dagen voor vertrek aanvragen. Bij Finnik is dit niet nodig. Het is niet mogelijk om de bestelling te wijzigen of te annuleren nadat deze door ons is verwerkt.

Trajecten met extra tolheffing Sondermautstrecken zijn specifieke delen van het Oostenrijkse hoofdwegennet waar apart tol moet worden betaald. Deze trajecten bevinden zich op de A9, A10, A11, A13 en S16. Bovendien zijn er tientallen tolwegen in Oostenrijk, voornamelijk in de winter niet berijdbaar. De tarieven kunnen ter plaatse variëren.

Let op: Dit is een extra tolheffing bovenop het digitale Oostenrijk vignet!

Verplichte producten in je auto Naast het vignet voor Oostenrijk zijn er nog een aantal andere producten die verplicht zijn om in je auto te hebben:

Gevarendriehoek

Veiligheidshesje

Verbanddoos of verbandtas