Wat zoek je precies?

Tellerstand controleren

Tellerstand controleren


De Tellerstand controle kan de volgende waarden geven: logisch, onlogisch of geen oordeel. Lopen de tellerstanden op, dan wordt gesproken van een logische tellerstand. Een logische reeks geeft aan dat er zo goed als geen kans is dat de tellerstand handmatig is gemanipuleerd. Wordt de oplopende reeks onderbroken door een tellerstand die lager is dan de voorgaande, dan geeft de check aan dat de tellerstand een onlogische reeks bevat en is gemanipuleerd.

Auto kopen? Check de tellerstand!


Ben je van plan een auto te kopen of verkopen? Doe dan altijd een tellerstand controle. Een auto die veel kilometers heeft gereden is goedkoper dan een auto met weinig kilometers. Het terugdraaien van de tellerstand is dus goede business voor handelaren omdat het de waarde van de auto opschroeft. Maar een auto kopen met een teruggedraaide tellerstand is heel onvoordelig. Je betaalt dan niet alleen te veel voor de auto maar je hebt ook een vergrote kans op hoge onderhoud en reparatie kosten. Doe daarom altijd een tellerstand controle wanneer je een tweedehands auto koopt, zodat je zeker weet dat de tellerstand niet is teruggedraaid.

Bij aankoop van geïmporteerde voertuigen kan de kilometerstand helaas niet op deze manier gecheckt worden. Omdat in geen enkel ander land, behalve België, de tellerstanden geregistreerd worden.

Tellerstand controleren?


Vraag hieronder een Autorapport op door een kenteken in te vullen en vraag vervolgens een tellerstand controle op. We worden door de overheid verplicht een kleine vergoeding te vragen voor deze controle.

Je kan de tellerstand ook controleren met onze Finnik Kenteken app.
Heb je de app nog niet? Download deze dan nu!

[aanjager id="1"]