Wat zoek je precies?

Proefrit maken

Zorg er voor dat je alle tijd hebt wanneer je een afspraak voor een proefrit maakt. Dan heb je alle tijd om alles door te nemen, te bespreken en ook het rijden duurt al snel twee uur. Voordat je gaat rijden zijn er een aantal zaken die je moet controleren. Bel de verkoper op voordat je er naar toegaat voor de proefrit, om alle gegevens van de auto door te nemen. Daarnaast is het goed om rekening te houden met het weer voor tijdens de proefrit. Het is namelijk lastiger om minpunten aan de auto te ontdekken wanneer het donker is of bij slecht weer.

Wanneer je op de ontmoetingsplek voor de proefrit bent, noteer dan samen alle schades voordat je gaat rijden. Vraag ook aan de verkoper of je zijn rijbewijs mag zien. Let er op dat deze niet is verlopen en of het bewijs echt is. Controleer ook je eigen verzekering om te zien waarvoor je precies gedekt bent. Neem verder dit formulier mee naar de proefrit, zodat je op een overzichtelijke manier alle bevindingen kan noteren.

Tijdens de proefrit moet je goed opletten of alles naar behoren werkt. Ga een stuk op de snelweg rijden, maar ook een stuk in een 30 km/h zone. Op deze manier kan je goed testen of alles goed werkt. Met name of de de koppeling en versnellingen goed werken. En of de grootte van de auto bij je past. Zet de radio niet aan en praat ook niet te veel met de verkoper zodat je alle aandacht voor de auto hebt.