Wat zoek je precies?

Gebruikers-onderzoek

Onderzoek onder Finnik gebruikers


In december en een deel van januari hebben we schriftelijk onderzoek gedaan onder de Finnik gebruikers. We willen onze Autorapporten nog beter laten aansluiten bij de behoefte van onze gebruikers. We hebben onderzocht hoe onze gebruikers het Autorapport waarderen en welke onderdelen het meest belangrijk worden gevonden.

Autorapport en Premium Autorapport worden goed gewaardeerd


Gemiddeld heeft het Finnik Autorapport een 8,2 gekregen en het Premium Autorapport een 7,8. 73% van de ondervraagden geeft het Autorapport een 8 of hoger en 62% geeft het Premium Autorapport een 8 of hoger. Wij gaan er dit jaar alles aandoen om dit cijfer nog verder omhoog te krijgen.

De belangrijkste onderdelen uit het Autorapport


De eigenaar historie, de tabel met samenvatting, het blok motor en techniek, de waarde informatie en de informatie over het merk, model en de uitvoering worden gezien als meest interessante onderdelen van het Autorapport. In het Premium Autorapport worden de uitgebreide eigenaar historie, huidige waarde, opties en accessoires, het voertuigstatus overzicht en de APK reparatiepunten het meest gewaardeerd. We nemen deze informatie mee in de verdere ontwikkeling van het Autorapport.

Autorapport

De meeste Finnik gebruikers (80%) willen meer informatie over het schadeverleden


Bijna alle ondervraagden willen meer informatie over het schadeverleden van een auto kunnen opvragen bij Finnik. We zijn hiermee bezig. Het is lastig om de volledige schadehistorie in beeld te krijgen. We hebben jullie hulp nodig de komende tijd om partijen te overtuigen van het belang van een transparant autoverleden. In de eerste helft van 2018 gaan we daarom een kort onderzoek doen naar jullie wensen met betrekking tot het schadeverleden. Totdat we volledig inzicht kunnen bieden in het schadeverleden, kun je op basis van de WOK status zien of een auto een grote schade heeft gehad.

Checklist voor koop en verkoop van je auto


Onder de respondenten die Finnik gebruiken voor de koop of verkoop van een auto, is de helft geïnteresseerd in een checklist voor het kopen en verkopen van een auto. We gaan hier binnenkort aan werken. We bieden al verschillende checklisten aan op onze website. Bekijk ze hier.

Vervolg onderzoek


We hebben in het onderzoek gevraagd of we de respondenten mogen benaderen voor meer informatie over de telefoon of door deelname aan een sessie. We gaan hier vanaf eind januari mee aan de slag. Als je hieraan wilt meewerken, krijg je binnenkort bericht erover.