Wat zoek je precies?

Een nieuwe auto financieren

Drie rekenvoorbeelden: een persoonlijke lening, een doorlopend krediet en een krediet via de dealer.


Voor dit rekenvoorbeeld kopen we een nieuwe auto van 10.965 euro met een leentermijn van 36 maanden (3 jaar). Let op, de berekeningen hieronder zijn slechts voorbeelden. De rentepercentages en leenvoorwaarden zijn per kredietverstrekker verschillend.

De dealer


Stel, je koopt je auto via de dealer. Bij hem sluit je een krediet af van 10.965 euro, met een rente van 6,99%. De looptijd is 36 maanden (3 jaar)* en het maandbedrag is ongeveer 337 euro.

De totale kosten van de lening zijn: 12.147 euro

Je betaalt dus 1182 euro meer.

Bron: Volkswagen Financial Services

Tip: kijk ook eens voor een jonge occasion. Een stuk lager in aanschaf en toch zo goed als nieuw.

Persoonlijke lening


Je kunt voor je nieuwe auto ook een persoonlijke lening bij de bank afsluiten. Over deze persoonlijke lening van 10.965 euro voor je auto betaal je bij een grote landelijke bank 7,2% rente. De looptijd is 36 maanden (3 jaar)*. Het maandbedrag is ongeveer 340 euro.

De totale kosten van de lening zijn: 12.223 euro.

Je betaalt dus 1258 euro meer.

Bron: rabobank.nl

Doorlopend krediet


Of ga je voor een doorlopend krediet van 10.965 euro? Voor een goede deal betaal je zo’n 5,4%. De looptijd is 36 maanden (3 jaar)*. Dat komt neer op een maandbedrag van ongeveer 330 euro per maand.

De totale kosten van de lening zijn: 11.879 euro.

Je betaalt dus 914 euro meer.

Bron: rente.nl

Samenvatting financieringsvormen


Als je zo de verschillende berekeningen ziet, loont het zeker om te kijken waar je de financiering afsluit. Wel is het zo dat per leenvorm de voorwaarden verschillen, verdiep je er dus goed in. Privélease kan ook nog een mogelijkheid zijn. Al ben je in dat geval geen eigenaar van de auto.

Tip: kijk ook eens naar privélease

Occasion kopen?

Maar stel jezelf eerst de vraag of je echt veel geld wilt lenen voor het rijden van een nieuwe auto. Vaak is een occasion net zo goed en deze kost een stuk minder. Met het Finnik Autorapport vind je sowieso een betrouwbare tweedehands auto.

*Voor de berekeningen zijn we uitgegaan van gegevens van 1 februari 2017