Wat zoek je precies?

Rijgedragverzekering

Rijgedrag meten via Chipin-stekker


De Chipin-stekker kun je eenvoudig zelf installeren. De verzekeraar stuurt daarvoor een handleiding mee. Vervolgens meet de verzekeraar je rijgedrag en krijg je een groene, oranje of rode score. De Chipin is gekoppeld aan een persoonlijk account. Zo zie je via een app of je computer je rijgedrag, ritten en rijscore tot nu toe.Hoe zit het met privacy?


Bij een rijgedragverzekering komt een verzekeraar dus veel over je te weten. Ze weten waar en hoe je rijdt. Daarnaast meten ze je snelheid, hoe snel je optrekt en hoe hard je remt. Medewerkers van de verzekeraars krijgen deze informatie in te zien. Logisch dat je je afvraagt wat dit voor je privacy betekent. 


Verzekeraars zijn verplicht zich te houden aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Ze mogen jouw gegevens nooit zomaar met derden delen, maar alleen gebruiken om jouw rijscore te bepalen. Wel mogen ze je gegevens gebruiken voor onderzoek, uiteraard anoniem, en kunnen verzekeraars de informatie gebruiken voor de afhandeling van schade, diefstal of bij onderzoek naar fraude.   Rijgedragverzekering dé autoverzekering van de toekomst 


Er komen steeds meer aanbieders van rijgedragverzekeringen op de markt. Zo bieden de grote verzekeraars Delta Lloyd, Reaal en Nationale Nederlanden al zo’n verzekering aan. De verwachting is dat veel andere verzekeraars volgen. Het is namelijk een van de oplossingen om te voorkomen dat de verzekeringspremies nog verder stijgen. Met een rijgedragverzekering worden verzekerden beloond voor goed rijgedrag, waardoor de schadelast voor verzekeraars daalt. En daardoor kunnen de premies weer omlaag.


Meer informatie over rijgedragverzekeringen is te vinden op de website van Independer. Daar vind je ook onder meer een filmpje van hoe een Independer-medewerker de Chipin-stekker in zijn auto installeert.