Wat zoek je precies?

Autoshow 2.0

Online krijg je alle scoops, teasers en studiemodellen al te zien vanuit je luie stoel. Wat maakt een autoshow dan toch nog leuk en interessant? En waarom doen autofabrikanten er nog steeds aan mee?

Voor autofabrikanten is het nog steeds een moment om uit te pakken en met name ook journalisten kennis te laten maken met hun nieuwe modellen en de visie erachter. Voor journalisten is de ideale plek om in een keer veel te zien en te schrijven over auto’s en automerken. Grappig genoeg zijn ze tot elkaar veroordeeld. Autofabrikanten kunnen niet zonder fysieke aandacht voor (nieuwe) automodellen en journalisten kunnen specifieker content maken als ze de auto’s daadwerkelijk gezien en getest hebben. En dat maakt de autoshow mogelijk.

Ik heb inmiddels het geluk gehad enkele keren op de autoshow in Genève te mogen rondlopen tijdens de persdagen. Voor zover ik weet de grootste en belangrijkste autoshow van Europa met de meeste onthullingen van nieuwe modellen en studiemodellen die laten zien hoe de toekomst van de desbetreffende fabrikant eruit ziet. Het blijft overweldigend om alles zo bij elkaar te zien en te mogen aanraken.

En of die autoshow nu nog aantrekkelijk is als je alles al online hebt gezien? Nou en of! Je kan alles lezen over je volgende huis, maar er doorheen lopen is toch een andere ervaring. Maar alleen de auto’s van alle merken neerzetten en uitlichten daar komt geen autoshow-organisator meer mee weg.  Er zal wel meer beleving toegevoegd moeten worden om interessanter te blijven dan het online kanaal. Echt in auto’s mogen zitten en rijden of de techniek erachter helemaal inzichtelijk gemaakt. Of hoe zou het zijn om eens echt door een automotor te lopen en te begrijpen hoe het nu echt werkt, al die nieuwe techniek. En hoeveel mensen hebben inmiddels het elektrisch rijden ervaren? Als die beleving wordt toegevoegd dan is de autoshow weer helemaal levend. Want dan kom je als bezoeker met een verhaal en indruk thuis die online nooit geboden kan worden. Ik kan niet wachten tot de autoshow 2.0 haar deuren opent!