Finnik.nl is vernieuwd! Nu krijg je nog meer data: APK-historie, advertentiehistorie, diefstalcheck, tellerstandhistorie, total cost of ownership, en meer. Meer informatie vind je in onze nieuwssectie. Sluiten

Wat zoek je precies?

Auto uitlenen

Allereerst moet de persoon die de auto leent natuurlijk een geldig rijbewijs hebben. Controleer daarnaast bij de verzekeringsmaatschappij of anderen ook verzekerd zijn wanneer ze met jouw auto op pad gaan. Let hierbij op dat het niet mogelijk is om schade dat veroorzaakt is door degene die de auto leent te verhalen op diens aansprakelijkheidsverzekering. Schade veroorzaakt met motorvoertuigen is uitgesloten van deze verzekering. Je dient dus altijd zelf goed verzekerd te zijn.

Wanneer je de auto uitleent, noteer dan de startdatum en einddatum. Zo kan je achteraf makkelijker aantonen wie in de auto gereden heeft als er een boete binnenkomt. Noteer daarnaast ook de schades zodat je kan zien of er schade is gereden door de andere persoon.

Zorg als laatste dat alle papieren (inclusief pechhulp info) in de auto aanwezig zijn en de auto is volgetankt. Dan is je auto ready to go!